Apple дозволить використовувати своє обладнання для ремонту iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple дозволить використовувати своє обладнання для ремонту iPhone

Фондовий ринок
196
Компанія Apple вирішила надати доступ до своїх машин для ремонту дисплеїв стороннім сервісним центрам. Завдяки цьому споживачам буде простіше відремонтувати iPhone в разі поломки або розбиття дисплея. За даними Reuters, Apple передасть відповідне обладнання під назвою Horizon приблизно 400 авторизованим сервісним центрам у 25 країнах.
Зазначимо, вісім штатів США змінили законодавство, що стосується фірмових і обмежувальних методів ремонту, що використовуються технічними компаніями. Сервісні процедури, такі як використання машини Horizon, яка використовується для перевірки ремонту поломок дисплея, є об’єктом розгляду так званого закону «права на ремонт». Раніше компанія дозволяла розміщувати ці машини тільки у власних магазинах і офіційно не визнавала її існування.
Разом з тим Apple запевняє, що ці законодавчі зміни не стали основною причиною перегляду політики використання машин Horizon. Компанія нібито сама прагне розширити охоплення ремонту і засмучена тим фактом, що останнім часом спостерігається збільшення часу очікування ремонту в найбільш завантажених магазинах Apple.
Спочатку Apple передасть машини Horizon до 200 авторизованих сервісних центрів, а до кінця року обладнання отримають ще 200 сервісних центрів. Всього у Apple налічується близько 4,8 тис. сторонніх авторизованих сервісних центрів. В першу хвилю поширення Horizon потраплять ремонтні центри ComputerCare і магазини Best Buy.
Машина Horizon може використовуватися для проведення ремонту iPhone без втрати гарантії не тільки у випадках необхідності заміни розбитого дисплея, але і при виконанні деяких інших специфічних операцій. Horizon є єдиним обладнанням, що дозволяє коректно замінити сканер відбитків пальців. Справа в тому, що при інших процедурах ремонту цього компонента не вдається передати процесору iPhone команду на прийняття нового сканера. Крім того, машина також може підключатися до самої iOS і потенційно надавати доступ до проприетарного програмного забезпечення.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас