Ціна на сонячну енергію в ОАЕ впала нижче ніж 10 центів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на сонячну енергію в ОАЕ впала нижче ніж 10 центів

Енергетика
801
Під час аукціону на четверту фазу будівництва в ОАЕ сонячної електростанції імені Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума компанія ACWA Power з Саудівської Аравії запропонувала рекордно низьку ціну на концентровану сонячну енергію — 9,45 центів за кВт⋅год.
Четверта фаза сонячного «парку» імені Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума передбачає встановлення сонячно-термальної електростанції потужністю 200 МВт. Загальна потужність проекту, згідно з планом Департаменту електрики і води емірату Дубай, до 2020 року повинна скласти 1 ГВт, а до 2030 року — не менше ніж 5 ГВт. Зараз в експлуатацію введено 213 МВт сонячних установок, пише видання The National.
Інші заявки, які подали китайська компанія China Power, найбільший виробник енергії Франції Engie, а також американський виробник відновлюваної енергії SolarReserve, включали в себе вартість сонячно-термальної або концентрованої сонячної енергії (CSP) в проміжку від 10,58 до 17,35 центів за кВт-год. Тепер департаменту належить визначити переможця аукціону — цей процес зазвичай займає не менше місяця.
Незважаючи на те, що сонячно-термальна енергія поки що коштує дорожче, ніж звичайна сонячна (зараз рекордною вважається ціна в 2,42 цента за кВт-год, але цього року ціни можуть впасти навіть нижче ніж 2 центи), сонячно-термальні електростанції мають перевагу в плані зберігання: вони можуть накопичувати електроенергію, яка постачається в мережу за відсутності сонячного світла — наприклад, уночі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас