Відключення гарячої води киянам є результатом збиткової роботи «Київенерго» - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відключення гарячої води киянам є результатом збиткової роботи «Київенерго» - експерт

Казна та Політика
984
«Я не один раз заявляв на виступах, що вартість гарячої води влітку зростає у три рази. Це, як я розумію, визнав і гендиректор «Київенерго» Олександр Фоменко. Пов’язано це з тим, що в тепломережах відбуваються великі втрати. Вони завдають підприємству значних збитків. Отже, витрати не можуть покривати собівартість. Водночас, це було можливо в зимовий період, коли киянам включали опалення. Тоді ситуація більш-менш збалансувалася», — зазначив він.
Експерт звернув увагу на умови, в яких тривалий час існувало «Київенерго».
«Це все лежить на поверхні. Третім моментом виступає те, що весь цей час діяльність «Київенерго» зводилася до того, щоб створити умови, за яких гарячу воду влітку необхідно було відключати», — сказав він.
Нагадаємо, за словами генерального директора «Київенерго» Олександра Фоменка, собівартість централізованого гарячого водопостачання (ГВП – ред.) в літній період у 2-3 рази перевищує затверджені тарифи. За його словами, в міжопалювальний період доцільним є використання різноманітних альтернативних систем ГВП.
«Кілька тижнів тому було обмежено газопостачання низки котелень Києва. Днями Київтрансгазом була відключена від газопостачання ТЕЦ-6. Це сталося через заборгованість за спожитий газ і транзит газу по мережах. Основні причини цього в тому, що на сьогодні держава заборгувала за пільгами і субсидіями за спожиту теплову енергію та за іншими видами діяльності майже 4,9 млрд грн. З них близько 2 млрд – це заборгованість держави. Заборгованість Київенерго за спожитий газ перед Нафтогазом України становить 3,2 млрд грн, і більше ніж 370 млн грн – це заборгованість за транспортування газу», – повідомив Фоменко.
За матеріалами:
PolitekA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас