У НБУ повідомили, на скільки зросли міжнародні резерви України у травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ повідомили, на скільки зросли міжнародні резерви України у травні

Казна та Політика
1024
Міжнародні резерви України на початок червня становили $17,617 млрд, що на 3% більше, ніж місяцем раніше, відповідні попередні дані оприлюднені на веб-сайті Національного банку України (НБУ).
За даними центробанку, приріст резервів у травні, як і в попередні місяці, відбувався в основному завдяки сприятливій для вітчизняного експорту ситуації на світових сировинних ринках, яка дозволяла НБУ скуповувати валюту на міжбанківському валютному ринку, не протидіючи при цьому тенденції до зміцнення гривні.
Зокрема чиста купівля валюти в травні склала $521,2 млн, в тому числі за допомогою інтервенцій із запитом кращого курсу НБУ придбав $266 млн і продав $4 млн. Аукціони з продажу валюти в травні не проводилися.
Крім цього, збільшення резервів минулого місяця сприяло надходженню $38,1 млн в результаті розміщення Мінфіном номінованих в іноземній валюті облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) та 8 млн євро від Єврокомісії.
Витрати уряду на обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті в квітні склали $158,6 млн, у тому числі $18,5 млн за облігаціями зовнішніх позик і $82,5 млн за облігаціями внутрішньої державної позики. Ще $71,8 млн було направлено на платежі уряду і Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас