Ілон Маск пообіцяв сам стати за верстат на заводі Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск пообіцяв сам стати за верстат на заводі Tesla

Фондовий ринок
1277
Протистояння робітників основного заводу Tesla у Фримонті і керівництва компанії набирає обертів. Через високі амбіції Ілона Маска робочі непритомніють і хапаються за серце, а рівень травматизму на «фабриці майбутнього» як і раніше вище від середнього по автомобільній галузі. Заради вирішення конфлікту Маск сам спуститься в цех і встане біля верстата.
«Моє серце розбивається кожного разу, коли хтось отримує травму, збираючи автомобілі і роблячи Tesla успішною», — передає Electrek зміст листа Ілона Маска співробітникам заводу Tesla у Фримонті (Каліфорнія). Голова компанії написав, що попросив команду з виробничої безпеки щотижня знайомити його з постраждалими, після чого він особисто спуститься в цех і буде виконувати роботу кожного хворого працівника. Проте зробити це буде непросто, оскільки на заводі, незважаючи на посилену роботизацію, все ще працює близько 10 000 осіб, а у Маска ледве вистачає часу на всі його проекти, зазначає Electrek.
Конфлікт розгорівся в лютому 2017 року, коли профспілка United Auto Workers (UAW) почала робити спроби об’єднати робітників заводу Tesla, мотивуючи це тим, що компанія вже вийшла зі статусу звичайного стартапу.
Основні претензії UAW зводяться до жорстких умов праці. Згідно зі звітом профспілки, у 2015 році індекс TRIR (загальний рівень зареєстрованого травматизму) був на 31% вище, ніж в середньому по галузі (8,8 травм на 100 осіб, проти в середньому по промисловості 6,7). А в 2016 році — не надто нижче (8,1 випадків, середній показник за рік ще не опублікований). Незважаючи на те, що в Tesla заявляють про зниження TRIR до 4,6 у першому кварталі 2017 року (проти середнього показника по галузі — 6,7), в UAW вважають, що ці дані грунтуються на дуже маленькій вибірці і не свідчать про кардинальне поліпшення ситуації на заводі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас