Венесуела намагається перепродати бонди на $5 млрд з великим дисконтом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела намагається перепродати бонди на $5 млрд з великим дисконтом

Фондовий ринок
324
Венесуела в пошуках коштів на тлі поглиблення фінансової кризи намагається перепродати з великим дисконтом держоблігації на $5 млрд, спочатку випущені в грудні через китайську брокерську фірму, повідомляє MarketWatch з посиланням на інвесторів, яким були запропоновані ці папери.
Це є останнім кроком в числі надзвичайних заходів, вжитих країною для залучення грошових коштів, оскільки міжнародний борговий ринок для Венесуели закритий останні кілька років, а орієнтована на нафту економіка валиться.
Але навіть фонди, які спеціалізуються на проблемних облігаціях, не наважується купувати венесуельські бонди через побоювання щодо порушень, пов’язаних з цією угодою, і питань з боку юристів опозиції про її законність.
У той час як основна частина Уолл-стріт розглядає дефолт Венесуели тільки як питання часу, країна може звернутися з пропозицією про купівлю своїх держпаперів до інвесторів, які готові взяти на себе ризики в обмін на потенційну можливість отримати істотний прибуток.

Довідка Finance.UA

  • В кінці травня Goldman Sachs купив облігації Petroleos de Venezuela номіналом близько $2,8 млрд, які перебували на балансі венесуельського ЦБ.
  • Американський банк заплатив 31 цент за кожен $1 номінальної вартості бондів венесуельської нафтокомпанії.
  • Ця угода викликала хвилю осуду з боку противників чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Вони звинуватили Goldman Sachs в наданні допомоги у фінансуванні його авторитарної адміністрації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас