Відновлено виробництво ракет-носіїв "Зеніт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлено виробництво ракет-носіїв "Зеніт"

Фондовий ринок
1215
На заводі “Південмаш” відновилося виробництво ракет-носіїв “Зеніт”.
28 квітня між “Південмашем” і компанією S7 Sea Launch Limited (власник плавучого космодрому “Морський старт”) було підписано контракт на виготовлення 12 ракет для досліджень і використання космосу в мирних цілях в рамках міжнародних космічних проектів. Зараз у виробництві дві ракети модифікацій “Зеніт-3SL” і “Зеніт-3SLБ”.
Компанія називає цей контракт важливим кроком в подоланні глибокої кризи, в якій “Південмаш” перебуває з 2013 року.
Нагадаємо, що група компаній S7 купила космодром “Морський старт” у корпорації “Енергія” в 2016 році. Угода торкнулася корабля Sea Launch Commander і платформи Odyssey з встановленим на них обладнанням ракетного сегмента, наземне обладнання в базовому порту Лонг-Біч і товарний знак Sea Launch. У найближчі 15 років S7 Group планує здійснити з космодрому до 70 пусків ракет-носіїв.
“Морський старт” (Sea Launch) – плавучий космодром, який базується в районі острова Різдва в Індійському океані, і однойменний міжнародний консорціум з його експлуатації. Запуски здійснюються зі стартової платформи Odyssey з використанням ракет-носіїв “Зеніт”. З 2014 року запуски в рамках проекту “Морський старт” були припинені.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас