Компенсація від "Газпрому" дозволить істотно зменшити борги України за газ – Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компенсація від "Газпрому" дозволить істотно зменшити борги України за газ – Коболєв

Енергетика
1108
Компенсація за рішенням Стокгольмського арбітражу дасть змогу істотно знизити суму боргів НАК “Нафтогаз України” перед російською компанією.
Про це глава правління Національного нафтогазового холдингу “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявив в ефірі одного з телеканалів, коментуючи рішення суду.
“Ми не розрахувалися з “Газпромом” за газ, який ми брали в минулих періодах на суму (якщо прибрати відсотки) – приблизно 2,2 млрд дол. Зараз ми точно можемо сказати, що отримаємо компенсацію за ті обсяги газу, які ми оплатили, починаючи з 2014 року, коли ціна була вищою, ніж та ціна, яку зараз прийняв суд. Тобто ця цифра буде точно знижена. Вона буде знижена істотно”, – сказав він.
Глава “Нафтогазу” додав, що точні суми стануть відомі тільки після остаточного рішення арбітражу.
“Газ, який ми відібрали і за нього не розрахувалися, не є штрафом. Це наш обов’язок. Наше рішення дасть змогу істотно скоротити цей борг. Через три місяці ми зможемо розрахувати точну цифру, затвердити її в трибуналі і вивести в публічну площину”, – зазначив Коболєв.
Як відомо, “Нафтогаз” отримав рішення Стокгольмського арбітражу у провадженні проти російського “Газпрому” щодо контракту на поставку газу. За словами глави “Нафтогазу” Андрія Коболєва, арбітраж повністю відхилив вимоги “Газпрому” щодо принципу “бери або плати”.
Взаємні претензії “Газпрому” і “Нафтогазу” за контрактом купівлі-продажу газу становлять близько 45,7 млрд доларів та 17,9 млрд доларів (без відсотків – 36,7 млрд доларів та 14 млрд) відповідно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас