Японія подвоїть обсяг безготівкових платежів до 2027 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія подвоїть обсяг безготівкових платежів до 2027 року

Фінтех і Картки
104
Через десять років Японія має намір збільшити частку безготівкових платежів з 19% до 40%. Для цього японський уряд виділить малому та середньому бізнесу десятки мільярдів єн на купівлю терміналів для оплати банківськими картами або смартфонами.
Мета збільшення обсягу безготівкових платежів, поставлена Агентством фінансових послуг Японії, входить в стратегічний план уряду щодо розвитку фінтеху, який буде представлений пізніше цього місяця.
Крім цього, крок спрямований на залучення іноземних туристів напередодні Літніх Олімпійських ігор 2020 року, які пройдуть в Токіо, пише Nikkei Asian Review.
Зараз частка безготівкових платежів у Японії становить не більше 19%, в той час як, наприклад, у Південній Кореї та Китаї цей показник перевищує 50%. Безготівкову оплату приймають приблизно 90% японських готелів, 70% супермаркетів і близько половини операторів таксі, але малий бізнес, включаючи невеликі магазини в туристичних районах, найчастіше приймає тільки готівку.
Багато в чому це пов’язано з прагненням бізнесу знизити витрати: початкові витрати на встановлення терміналу безготівкової оплати досягають 100 000 єн (приблизно $900), після чого необхідно ще щомісяця виплачувати ставку за оренду. Для того, щоб допомогти невеликим магазинам встановити такі термінали, уряд виділить малому бізнесу десятки мільярдів єн у вигляді грантів на їх придбання.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас