Техас першим в США дозволить терапію стовбуровими клітинами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Техас першим в США дозволить терапію стовбуровими клітинами

Технології&Авто
954
Влада Техасу давно надає підтримку експериментальному лікуванню на основі стовбурових клітин. Тепер у штаті планують прийняти законопроект, згідно з яким пацієнти зможуть на постійній основі отримувати терапію стовбуровими клітинами.
Відповідно до законопроекту, люди з хронічними захворюваннями або захворюваннями в термінальній стадії можуть отримати доступ до експериментального лікування за допомогою стовбурових клітин. Зі схвалення лікаря пацієнти, яким не допомогло традиційне лікування, можуть шукати клініку, яка займається терапією на основі стовбурових клітин.
У США працюють сотні подібних клінік, незважаючи на те, що їх діяльність ніяк не регулюється. Техас вже давно підтримує лікування стовбуровими клітинами — у 2011 році губернатор штату Рік Перрі отримав ін’єкцію стовбурових клітин, щоб допомогти загоєнню хребта після операції.
Однак багато експертів, як і раніше, попереджають, що подібна терапія пов’язана з певними ризиками — вона може дати несподівані побічні ефекти. Наприклад, деякі дослідники дійшли висновку, що регенеративна терапія на основі стовбурових клітин підвищує ризик раку. Тим не менш, таке експериментальне лікування підтримує не тільки Техас — його планують комерціалізувати, наприклад, в Японії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас