В уряді пояснили, що чекає Україну після повного набрання чинності Угоди про асоціацію з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді пояснили, що чекає Україну після повного набрання чинності Угоди про асоціацію з ЄС

Казна та Політика
1142
Віце-прем’єр з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію перемогою прогресу над популізмом.
Про це вона написала в Твіттері.
“Ми вітаємо мудре і далекоглядне рішення Сенату Нідерландів. Остаточна ратифікація угоди – це важлива перемога прогресу над популізмом” – написала Климпуш-Цинцадзе.
В офісі віце-прем’єра розповіли, що після передачі ратифікаційних документів в Брюссель, асоціація Україна – Європейський Союз буде затверджена Радою ЄС, і Угода почне діяти в повному обсязі, а не в режимі тимчасового застосування, як дотепер.
“По-перше, починає діяти стаття 1 Угоди: встановлюються відносини асоціації між Україною та ЄС. Крім важливого символічного значення, сьогоднішнє рішення відкриває для нас ще більше можливостей для практичного політичного і економічного співробітництва”, – йдеться в повідомленні офісу на сторінці в Facebook.
Крім того, починається застосування частин угоди, які передбачають більш тісну співпрацю в різниз галузях: охорона здоров’я; розвиток малого і середнього бізнесу; космос; бюджетна політика і внутрішній контроль; оподаткування; корпоративне управління та інші.
“Коли закінчаться всі формальності, Угода про асоціацію між Україною та ЄС стане повноцінним міжнародним договором. Це відкриває велике вікно можливостей і для нас, і для Євросоюзу. Повинні максимально скористатися цим”, – заявили в офісі віце-прем’єра.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас