У Росії хочуть дозволити банкам доставку готівки дронами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії хочуть дозволити банкам доставку готівки дронами

Технології&Авто
292
У разі перехоплення БПЛА зловмисниками і несанкціонованого розкриття контейнера з готівкою гроші будуть забарвлені спеціальною фарбою.
На сайті Центрального банку Росії опубліковано проект положення, що передбачає доставку готівки дронами. Зараз нормативні акти регулятора цього не дозволяють.
У пояснювальній записці до проекту йдеться, що під час перевезення та інкасації готівки можна оформляти документи в електронному вигляді. Крім того, проект дозволяє автоматизувати прийом і передачу готівки. Також дозволяється не застосовувати вимоги, «встановлені до автотранспорту, а також до наявності у інкасаторських працівників службової зброї або супроводу інкасаторських, касових працівників співробітниками органів внутрішніх справ, приватної охоронної організації, що мають службову зброю». Цих вимог можна не дотримуватися, коли гроші перевозяться за допомогою «спеціальних пристроїв», але тільки в тому випадку, якщо при їх несанкціонованому розкритті банкноти фарбуються спеціальною фарбою. Положення ЦБ набере чинності через 10 днів після його опублікування, йдеться в проекті, його обговорення триватиме до 12 червня.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас