Розроблено автомобільну HUD-систему формату 3D (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено автомобільну HUD-систему формату 3D (відео)

Технології&Авто
671
Компанія Konica Minolta розробила унікальну технологію відображення об’єктів у форматі 3D за допомогою доповненої реальності на лобовому склі автомобіля. Рішення дозволить підвищити безпеку дорожнього руху.
Традиційні HUD-системи (Head-up Display) формують двовимірне зображення в полі зору водія. Завдяки цьому автомобіліст отримує інформацію, ні на що не відволікаючись, а це знижує ризик аварії. Однак зміна кута зору може спотворювати візуальну інформацію.
Нова розробка Konica Minolta отримала назву 3D AR HUD. Система виводить зображення на різних видимих відстанях в залежності від швидкості автомобіля (наприклад, на 40 м вперед при швидкості 40 км/год в місті, на 80 м вперед при швидкості 80 км/год на шосе). Це допомагає водієві отримувати інформацію з мінімальним зміщенням фокусу і кута зору, що підвищує безпеку водіння.
Нова технологія відображає у форматі 3D різні об’єкти, виявлені бортовими датчиками: це можуть бути пішоходи, перешкоди тощо. Наочне розташування таких об’єктів у просторі дозволяє попередити водія і дати йому додатковий час для оцінки ситуації та маневру. Незалежно від кута зору спостерігача, інформація буде точною. Завдяки цьому технологія 3D AR HUD зможе скоротити кількість ДТП і зробити поїздки більш безпечними.
У перспективі запропоноване рішення стане частиною багатофункціонального комплексу надання допомоги водієві, який зможе швидко розпізнавати і обробляти інформацію, отриману від безлічі датчиків і своєчасно передавати її автомобілісту без спотворень.
За даними Konica Minolta, розроблена система є першим у світі способом представлення об’єктів у різних точках в залежності від відстані до них і швидкості транспортного засобу. На жаль, терміни початку комерційних поставок рішення 3D AR HUD поки що не визначено.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас