В магазинах Японії можна буде розплатитися біткоїнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В магазинах Японії можна буде розплатитися біткоїнами

Фінтех і Картки
300
Японія переходить на цифрову валюту. Нещодавно компанія Peach Aviation стала продавати квитки за біткоїни. Тепер BITPoint Japan хоче дати можливість сотням тисяч роздрібних магазинів приймати до оплати цифрову валюту.
“Зараз ми ведемо переговори з концерном щодо роздрібних продажів. Домовившись з компанією, яка надає магазинам послуги платіжних терміналів, ми можемо одним махом охопити багато торгових точок. Це набагато простіше, ніж вести переговори з безліччю індивідуальних ритейлерів”, – пояснює президент BITPoint Генкі Ода.
Японія офіційно визнала біткоїни 1 квітня цього року, коли в цій державі набрав чинності новий закон про валютне регулювання. Тепер в країні біткоїни і інші цифрові валюти отримали статус платіжного засобу. І багато компаній вже починають пропонувати своїм клієнтам такий спосіб оплати. Зокрема, інтернет-сайт з бронювання в ресторанах Gurunavi Inc. обіцяв трохи пізніше в цьому році оплачувати зарезервовані столики в біткоїни. А одна з найбільших в Японії мереж з продажу електроніки – Bic Camera – почала приймати цифрову валюту в двох магазинах в Токіо.
Біткоїн дебютував 8 років тому, і тоді ніхто ще не міг подумати, що цифровою валютою можна буде розплатитися за товари і послуги. В останні тижні учасники ринку пильно стежать за поведінкою біткоїна. Минулого четверга за лічені години з рекордних $2792 біткоїн подешевшав на $600. Втім, з початку квітня ця криптовалюта подорожчала в два рази. У вівторок біткоїн торгується біля позначки $2299.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас