Volkswagen друкуватиме запчастини для своїх авто на 3D-принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen друкуватиме запчастини для своїх авто на 3D-принтері

Технології&Авто
423
Volkswagen Group анонсувала новий пілотний проект з виробництва і продажу перших запчастин для своїх автомобілів, повністю видрукуваних на 3D-принтері.
Це рішення було прийнято дуже вчасно, оскільки з кожним роком збільшується число моделей, до яких все важче знайти запчастини. Навіть оригінальні виробники перестають їх випускати. Рішенням може стати, на думку Тобіаса Папе, керуючого по закупках запчастин для класичних моделей VW, 3D-технології.
«Досі 3D-друк застосовувалася в Volkswagen Group тільки при створенні прототипів і обладнання. Тепер ми хочемо застосувати ці напрацювання у виробництві запчастин», – сказав Папе.
Для того щоб продемонструвати і випробувати нові можливості тривимірного друку, Папе та його команда ввели три вимоги, яким повинна відповідати кожна деталь, вироблена в рамках пілотного проекту: вона не повинна кидатися в очі після встановлення; вона повинна бути абсолютно безпечною; і вона повинна бути настільки маленькою, наскільки це можливо.
Вибір упав на перехідну муфту для VW Corrado, розташовану між регулятором і дверною ручкою. Маленька, але важлива деталь автомобіля, яка запобігає пошкодженню шкіряної оббивки салону. Виробництво такої запчастини представляло труднощі для компанії, зокрема, через тонкі канали всередині і зовні, які слід було проточити з високою точністю. Ці рідкісні деталі розміром з монету в 1 цент раніше виготовляла фабрика VW в Брауншвейгу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас