ЄС посилив правила контролю на ринку авто через скандал з Volkswagen: важливі зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС посилив правила контролю на ринку авто через скандал з Volkswagen: важливі зміни

Технології&Авто
1028
Рада ЄС схвалила загальний підхід до реформування системи офіційних технічних регламентів та контролю за ринком автомобілів.
Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.
“Ця масштабна реформа дозволить модернізувати існуючу систему, адаптувати її до нових технологій на ринку і поліпшити контроль над даними про викиди автомобіля”, – йдеться у повідомленні.
Метою реформи є досягнення високого рівня безпеки та екологічності автотранспортних засобів та усунення основних недоліків, виявлених в існуючій системі технічних регламентів.
Важливі зміни будуть внесені в трьох напрямках:
  • - якість тестування, що дозволяє автомобілю виходити на ринок, шляхом вдосконалення технічного обслуговування;
  • - моніторинг ринку для контролю відповідності вже доступних автомобілів, з можливістю для держав-членів і комісії проводити вибіркові перевірки автомобілів, щоб виявити несправності на ранній стадії;
  • - контроль за процесом технічного регламенту, зокрема за допомогою створення форуму для обміну інформацією з питань захисту, що складається з представників органів з нагляду за ринком.
Нові правила нагляду за ринком, затверджені Радою, передбачають мінімальну кількість перевірок авто щороку у кожній країні ЄС. Мінімальне число перевірок складає 1 раз на кожні 50 000 нових автомобілів, зареєстрованих в країні за попередній рік. Перевірки будуть включати перевірку викидів в реальних умовах водіння.

Довідка Finance.UA:

  • У вересні 2015 року виявилося, що автоконцерн Volkswagen маніпулював результатами екологічних тестів на дизельних машинах.
  • У грудні 2016 року Єврокомісія розпочала розслідування щодо 7 країн-членів ЄС у зв’язку з “дизельним скандалом”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас