Українські інновації стали оцінювати в більших сумах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські інновації стали оцінювати в більших сумах

Казна та Політика
380
Причиною такого явища стало те, що в 2015 році було кілька інвестиційних угод, сума яких обчислюється десятками мільйонів доларів
Як повідомляється в прес-релізі Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA) у понеділок, загальна сума інвестицій в 2016 році склала $88 млн, що на 33% менше ніж у 2015 році.
“Причиною такого явища стало те, що в 2015 році було кілька інвестиційних угод, сума яких обчислюється десятками мільйонів доларів”, – наголошується в прес-релізі.
Згідно з ним, особливістю інвестиційного ринку в 2016 році стало те, що інвестори були більше сконцентровані на вкладенні коштів в компанії на початковому рівні. Таких угод було 73, а середній розмір інвестиції в одну компанію склав понад $500 тис.
“Можна очікувати, що компанії, що зараз отримали “стартовий капітал”, будуть у майбутньому залучати інвестиції быльших обсягів”, – наголошується в прес-релізі.
За словами голови наглядової ради UVCA Андрія Колодюка, з урахуванням усіх інвестицій, середній чек в 2016 році склав $1 млн.
“З урахуванням того, що в середньому угода здыйснюэться через 8-12 місяців після початку спілкування, ми можемо прогнозувати подальше зростання як кількості інвестиційних угод, так і загальних сум. Але, на жаль, відобразити це в цифрах буде можливо тільки в 2017 році. Підтвердженням моїх слів є інвестиція $110 млн в Grammarly, яка вже відбулась, але увійде тільки в наступний огляд”, – цитується в повідомленні А. Колодюк.
Згідно з прес-релізом, у 2016 році на українському інвестиційному ринку з’явилися великі міжнародні гравці, в тому числі з Кремнієвої Долини.
“Близько 60% інвестиційних угод укладено за участю міжнародних інвесторів, при цьому іноземний капітал становив понад 80% загального обсягу інвестицій в 2016 році (без урахування нерозкритих угод)”, – наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас