У "Южному" за 59 годин розвантажили перше судно з вугіллям з ПАР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Южному" за 59 годин розвантажили перше судно з вугіллям з ПАР

Енергетика
699
У порту “Южний” завершилося розвантаження першої в 2017 році партії вугілля з ПАР для теплових електростанцій ДТЕК.
Перевалка 75 тис. тонн вантажу з Panamax Alexander на підприємстві була виконана з випередженням графіка – за 59 годин, повідомила прес-служба порту.
В середньому за добу підприємство відправляє на електростанції близько 100 вагонів з вугіллям.
“Завдяки ефективній організації робіт та злагодженості дій всіх учасників ланцюжка логістики цього вантажу, підприємство за 2,5 доби виконало розвантаження судна типу Panamax. Понад 17 000 тонн вугілля, а це 250 вагонів, вже відвантажено для спалювання на ТЕС. Роботи в ДП організовані таким чином, щоб максимально швидко завантажувати і відправляти на електростанції вугілля, яке необхідне Україні для проходження опалювального сезону. Наступне судно з антрацитом з ПАР ми готуємося прийняти наприкінці червня”, – сказав в. о. директора ДП “Морський торговельний порт «Южний»” Віталій Жуковський.
Планується, що в порту щомісяця будуть розвантажувати по одному судна типу Panamax з вугіллям з Південної Африки. Компанія ДТЕК законтрактувала до кінця року 675 тис. тонн вугілля в ПАР з можливістю збільшення поставок до 1 млн тонн.

Довідка Finance.UA:

  • 17 лютого на ринку електроенергії діють надзвичайні заходи.
  • Надзвичайний стан в енергетиці було введено у відповідь на повне припинення поставок антрацитового вугілля з території Донецької і Луганської областей.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас