Нацбанк назвав ключові досягнення за 2016 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк назвав ключові досягнення за 2016 рік

Казна та Політика
252
Національний банк України оприлюднив Річний звіт за 2016 рік, який відображає основні підсумки роботи регулятора за напрямами його діяльності, де, зокрема, вказано на стабілізацію макрофінансової ситуації в країні, передає прес-служба регулятора.
До ключових досягнень за минулий рік у НБУ внесли стабілізацію макрофінансової ситуації, закладення підвалин для зростання економіки та приведення до нормального стану основних економічних показників; розбудову нової монетарної політики; поступове зниження облікової ставки – з 22% до 14% та зняття обмежень на валютному ринку.
Також сюди включено зростання золотовалютних резервів Національного банку на 17%; понад 98% банківської системи за активами пройшло стрес-тестування; досягнення майже 100-відсоткової прозорості банківської системи; впровадження нової системи оцінок фінансової стабільності та нагляду; завершення процедури діагностичного обстеження операцій пов’язаних із банками осіб.
Вказано і на те, що банківський сектор демонструє поступову тенденцію до відновлення – на 1 січня 2017 року 63 банки отримали прибуток в обсязі 10,8 млрд грн. Також наголошується на відновленні довіри до банківської системи; на тому, що банкноти гривні залишаються одними з найзахищеніших у світі; початок проекту Сashless economy; зростання популярності безготівкових платежів в Україні; початок роботи єдиної системи ідентифікації клієнтів банків для отримання адміністративних послуг від держави BankID; національна платіжна система “Український платіжний простір” здійснила низку важливих перетворень, що сприяли її розвитку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас