Експерт повідомив, чому українські виробники постачають до ЄС більш якісну продукцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт повідомив, чому українські виробники постачають до ЄС більш якісну продукцію

Казна та Політика
1047
Для реалізації продукції в країнах Європейського Союзу українським виробникам потрібно пройти спеціальні лабораторні дослідження та отримати відповідний сертифікат якості, тоді як внутрішній український ринок ніхто не контролює.
Про це розповів виконавчий директор “Союзу споживачів України” Максим Несміянов.
Для всіх постачальників. Ніхто якість не контролює, і виробник розуміє, що за руку в Україні його ніхто ловити не буде і можна робити що завгодно. І навіть, якщо спіймають, то може нічого не бути”, — сказав М.Несміянов.
За його словами, український ринок переповнений фальсифікатом, більше того в Україну збільшилися поставки пальмового масла.
“Найяскравіший приклад фальсифікату – це сир, бо він не витримує термінів. Він коли у магазин приходить, то бувають випадки, що вже до вечора він може покриватися пліснявою, і це говорить про те, що цей сир низької якості. Але ж виникає питання: де дівається якісна продукція? От якраз якісна продукція і йде за кордон.
Більш того, зараз в Україну збільшилися поставки пальмового масла, і це говорить про те, що збільшується кількість неякісних товарів, наприклад згущене молоко, точніше щось на кшталт згущеного молока”, — зазначив М.Несміянов.
При цьому він наголосив, що в країнах ЄС існує жорсткий контроль за якістю продукції, і українські виробники просто не можуть поставляти туди фальсифікат. До того ж у жителів країн ЄС вища купівельна спроможність, ніж у українців.
Додамо, що минулого року із сотні порушених кримінальних проваджень за фактами реалізації неякісних або небезпечних продутів більше половини були закриті (61). І тільки три кримінальні провадження протягом всього 2016 року за фактами продажу фальсифікату правоохоронці передали до суду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас