Туреччина дозволить українцям в'їжджати за ID-картками – Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина дозволить українцям в'їжджати за ID-картками – Порошенко

Особисті фінанси
276
Президент України Петро Порошенко повідомив, що Туреччина дозволить українцям в’їжджати за ідентифікаційними картками.
“Є ще один подарунок для українців, який президент Туреччини Реджеп Ердоган пообіцяв мені зробити: для наших взаємних подорожей більше не потрібний буде навіть внутрішній паспорт. Достатньо буде ідентифікаційних карток”, – сказав президент під час відкриття Стамбульського парку в Одесі в п’ятницю.
За його словами, такі кроки свідчать про взаємну довіру між українським і турецьким народами. “І я думаю, що це рух у правильному напрямку”, – сказав президент України.
Як повідомлялося, 14 березня 2017 року Україна і Туреччина домовилися про можливість взаємних поїздок громадян на підставі внутрішніх паспортів у вигляді ID-карток.
17 травня Кабінет міністрів України затвердив угоду з урядом Туреччини про взаємні поїздки громадян на підставі ID-карток.
Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк повідомив, що турецька влада 20 травня офіційно опублікувала рішення 2017/10324 про внесення змін до порядку взаємних поїздок та визнання нового (внутрішнього) українського паспорта (ID картки) як проїзного документа (travel document) для поїздок громадян України до Туреччини.
“Чекаємо ноти МЗС із офіційною датою початку поїздок. Я думаю – один-два тижні”, – повідомив М. Соколюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас