У МВС назвали загальну суму внесеної застави за "копачів податкових ям" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС назвали загальну суму внесеної застави за "копачів податкових ям"

Казна та Політика
726
Міністерство внутрішніх справ (МВС) подасть апеляцію на м’яке рішення суду про обрання запобіжного заходу деяким фігурантам справи про «податкові ями» часів Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка, – заявив сьогодні в Раді в рамках години запитань до Кабміну глава МВС Арсен Аваков.
За його словами, станом на сьогоднішній день в рамках цього провадження вже сім фігурантів заарештовані, а загальна сума застав становить 350 млн грн.
«Щодо тих осіб, стосовно яких за рішенням суду було винесено запобіжний захід у якості особистого зобов’язання і незначні застави, ми прийняли рішення разом з прокуратурою подавати апеляцію», – заявив глава МВС.
За його словами, в рамках справи Клименка шкоду бюджету оцінено в 96 млрд грн, «тому ми не можемо так легко приймати подібні рішення суду, і судова реформа необхідна».
Як повідомила прес-служба МВС з посиланням на Авакова, масштабна антикорупційна операція проти екс-податківців готувалася майже рік, а її вартість – близько 330 тис. грн.
«Тут колосальну роботу провели слідчі військової прокуратури під керівництвом Анатолія Матіоса. Треба віддати належне, робота була дуже складна. Сили Національної поліції, зокрема Департаменту захисту економіки, були підключені і працювали з цією командою. Весь день операції коштував 330 тисяч гривень», – поінформував глава МВС.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас