Система охорони з ШІ сама визначає загрози для господарів будинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система охорони з ШІ сама визначає загрози для господарів будинку

Технології&Авто
313
Технологія Kuna AI покликана зменшити ту невизначеність, яка виникає після того, як незнайомець постукає в двері. Якщо точніше, то система здатна визначати ступінь підозрілості транспорту, що під’їжджає до будинку.
Сьогоднішні системи охорони в якості інтелекту використовують своїх господарів. Саме люди повинні стежити за потоком відео, реагувати на інші сигнали систем, щоб самостійно ідентифікувати підозрілу активність і якось на неї відреагувати. Охоронна компанія Kuna Systems створила софт для систем відеоспостереження, який дозволяє перенести аналіз загроз в сферу відповідальності ШІ.
ПЗ дозволяє менш ніж за секунду зрозуміти, що за автомобіль припаркувався біля будинку. Система збирає дані про сусідів, сервісні служби, доставщиків пошти, і якщо біля будинку зупиняється хтось із них, то ПЗ навряд чи заб’є тривогу. Але якщо до будинку підійде людина, яка вийшла з незнайомої машини, а система не впізнає її обличчя, то власник будинку буде попереджений, що за дверима незнайомець.
Kuna AI працює на складній нейронній мережі, яка намагається імітувати роботу зорової кори головного мозку людини. У базі системи тисячі різних автомобілів. Система звіряє з нею ті, що під’їжджають до будинку, а підозрілі відправляє на смартфон господареві. Якщо той підтвердив підозрілість автомобіля, то в разі його повторної появи система запропонує включити у дворі сирену або викликати поліцію.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас