Умови, запропоновані Rayanair, привели б аеропорт до істотних збитків, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Умови, запропоновані Rayanair, привели б аеропорт до істотних збитків, - експерт

Казна та Політика
916
Державне підприємство аеропорт “Бориспіль” недоотримає 4 долари на кожному відправленому пасажирі, якщо підготовлений і оприлюднений на сайті Мінінфраструктури наказ про зниження тарифів на 23,5% до 13 доларів за пасажира вступить в силу.
Таку думку висловив Денис Костржевський, глава ради директорів Міжнародного аеропорту “Київ” в ефірі радіо “Ера ФМ”.
Експерт зазначив, що в проекті указу міністерства “Про затвердження Змін аеропортових зборів за обслуговування повітряних суден і пасажирів на державному підприємстві “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” немає ніяких розрахунків, які б підтверджували економічну доцільність зниження зборів аеропортом.
“У документі сказано, що бюджет не отримає збитків. Але я вирішив попередньо провести розрахунки, які показали, що при потоці 4 млн. пасажирів на рік бюджет аеропорту недоотримає 16 млн. доларів. А якщо додати знижки для авіакомпаній, які пропонується ввести, то за підсумками року вийдемо на мінус 1,5-2 млрд. гривень”, – повідомив Денис Костржевський.
На думку експерта, економічна доцільність знижувати збори може бути виправдана ставкою на майбутні періоди – два-три роки, які суттєво вплинуть на зростання пасажиропотоку. “Але в документах міністерства йдеться, що якщо компанія збільшує пасажиропотік, то через три роки отримує знижку не 80%, а 60%. Виходить, що аеропорт “Бориспіль”, а з ним і держбюджет, все одно будуть отримувати менше. Економічних розрахунків немає , пропонується “в темну” провести зниження аеропортових зборів. Швидше за все, мова йде про виконання умов ірландської лоукост-компанії”, – зазначив Денис Костржевський.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас