Нафта дорожчає в очікуванні новин щодо заморження видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в очікуванні новин щодо заморження видобутку

Енергетика
346
Ціни на нафту перейшли до зростання в четвер вранці після зниження днем раніше, оскільки трейдери відіграють можливі результати зустрічі ОПЕК і країн, що не входять в картель, де буде прийнято остаточне рішення з приводу продовження віденської угоди про скорочення видобутку нафти.
“Станом на 06:44 вартість липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,80%, до 54,39 долара за барель. Вартість липневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,76% – до 51,75 долара за барель”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що трейдери реагують на новини з Відня, де моніторинговий комітет за підсумками міністерської зустрічі, що пройшла в середу, рекомендував продовжити угоду про скорочення видобутку нафти ще на дев’ять місяців, залишивши без зміни граничний обсяг видобутку. Остаточне рішення з цього приводу планується прийняти на зустрічі ОПЕК і країн, що не входять в організацію, 25 травня.
“Це продовження зробило сильний вплив на нафтові ціни, і на даному етапі малоймовірно, що ми побачимо збільшення обсягу скорочення видобутку”, – передає агентство Рейтер слова інвестиційного аналітика Rivkin Securities Джеймс Вудс (James Woods). Експерт вважає, що представники ОПЕК, перш ніж приймати рішучі заходи, очікують результатів від скорочення видобутку, яке допоможе ребалансувати нафтовий ринок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас