Світова торгівля зросла в I кварталі, експерти говорять про тенденцію до відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова торгівля зросла в I кварталі, експерти говорять про тенденцію до відновлення

Світ
183
Світова торгівля почала 2017 рік зростанням обсягів на 1,4% порівняно з попереднім кварталом, підйом за який становив 1,7%, свідчать опубліковані в середу дані Нідерландського бюро аналізу економічної політики (CPB).
У лютому спостерігалося зниження на 0,8%, але в березні обсяги збільшилися на 1,5%.
В цілому 2016 рік був несприятливим для світової торгівлі з часів фінансової кризи 2008 року. Однак відновлення, яке почалося в другій половині минулого року, продовжується, і завдяки цьому з’являються сигнали того, що в 2017 році світову економіку чекає більш впевнене зростання.
Логістичні компанії також звертають увагу на пожвавлення торговельних потоків, пише MarketWatch.
За даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), попит на вантажні авіаперевезення зріс на 11% в січні-березні в порівнянні з тим самим періодом 2016 року. А данський транспортний гігант AP Moeller-Maersk раніше в травні зазначав, що обсяг контейнерних перевезень в I кварталі піднявся на 10%.
Нещодавнє дослідження Світової торгової організації (СОТ) пов’язала темпи зростання світової торгівлі та інвестицій. При цьому ВТО відзначає посилення зростання інвестицій в 2017 році і розраховує на збільшення обсягу торгівлі на 2,4% з прискоренням до 4% в 2018 році.
Разом з тим провідні міжнародні організації стурбовані новими проявами протекціонізму в країнах G20, в першу чергу, в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас