Французи запропонували львів'янам побудувати завод з переробки сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французи запропонували львів'янам побудувати завод з переробки сміття

Казна та Політика
548
Французька фірма “Ежис” пропонує побудувати завод з переробки відходів для Львова на території ТЕЦ-2, повідомив керівник проекту з розробки стратегії поводження з відходами для Львова Крістофер Раунд.
“Ми розглядали три ділянки і дійшли висновку, що найкращим варіантом буде ділянка на території ТЕЦ-2”, – сказав К. Раунд на прес-конференції в середу, пояснивши, що на користь цієї ділянки зіграло її розміщення і розвинена інфраструктура.
За його словами, в серпні поточного року компанія планує почати проектування підприємства. За цей час також буде проведено вивчення морфології відходів зі Львова, щоб визначити оптимальну технологію для переробки відходів. Очікується, що реализция проекту розпочнеться в 2018 році.
Водночас заступник міського голови Львова Сергій Бабак додав, що остаточне рішення з технології буде прийнято після вивчення морфології відходів та орієнтовної вартості заводу.
Що ж стосується рекультивації колишнього міського полігону Львова, то її французькі експерти планують розпочати ще в поточному році.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше Львівська міськрада і французька компанія “Ежис” підписали меморандум про співпрацю для розробки стратегії поводження з відходами у Львові.
  • 29 травня 2016 року на міському полігоні Львова почалася пожежа, а 31 травня під час її гасіння стався сміттєвий зсув, в результаті якого загинули 3 пожежники і ще 1 еколог пропав без вісті. Тіло його знайти так і не вдалося.
  • Після інциденту силовики відкрили кримінальне провадження за фактами загибелі людей і у зв’язку з халатністю посадових осіб Львівської міськради.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас