Нафта дешевшає через плани Трампа продати половину стратегічних запасів сировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через плани Трампа продати половину стратегічних запасів сировини

Енергетика
916
Ціни на нафту знизилися вранці у вівторок, після того як президент США Дональд Трамп запропонував продати половину стратегічних запасів сировини країни.
Сьогодні вранці ф’ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,74 відсотка до $53,47 за барель. Ф’ючерси на американську нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки $50,72 за барель, що на 0,8 відсотка нижче попереднього закриття.
Бюджетний план Трампа передбачає поступовий продаж половини стратегічних нафтових запасів США, а також розширення буріння на Алясці, випливає з документів. Незважаючи на те що це не остаточна версія – проекту бюджету ще потрібно пройти узгодження в Конгресі, він, утім, відображає плани нової адміністрації збільшити видобуток сировини в країні. США володіють найбільшим стратегічним нафтовим резервом, що становить близько 688 мільйона барелів.
Продаж США нафти зі стратегічного резерву може сколихнути і без того перенасичений ринок і перешкодити зусиллям виробників ОПЕК+. ОПЕК і 11 країн, що не входять до картелю, включаючи Росію, домовилися скоротити видобуток нафти в першому півріччі 2017 року на 1,8 мільйона барелів на добу заради відновлення світового попиту і пропозиції.
Очікується, що 25 травня нафтоекспортери узгодять рішення про продовження глобального пакту на дев’ять місяців, до кінця березня 2018 року. Так чи інакше, якщо США почнуть продавати нафту зі стратегічних запасів, то тільки в наступному році, тому наслідки їх реалізації для цін на нафту головним чином очікуються в довгостроковій перспективі, зазначають аналітики.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас