НБУ розробив порядок перевірок інкасаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розробив порядок перевірок інкасаторів

Казна та Політика
273
Національний банк (НБУ) розробив проект постанови “Про затвердження положення про порядок проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію НБУ на надання банкам послуг з інкасації”.
Про це йдеться у відповідному документі на веб-сайті Нацбанку.
У повідомленні вказано, що зазначений документ розроблений з метою встановлення єдиних вимог до організації та проведення виїзних перевірок юросіб, що займаються інкасацією коштів та перевезення валютних цінностей, на відповідність вимогам нормативно-правових актів НБУ.
У ньому, зокрема, визначено обов’язки і права керівника та членів інспекційної групи; встановлено порядок запобігання та врегулювання реальному або потенційному конфлікту інтересів, який може виникнути при перевірці юридичної особи; встановлено вимоги щодо оформлення та ознайомлення з матеріалами перевірки, можливість застосування юридичними особами заходів щодо усунення недоліків і реалізації пропозицій, наданих інспекційною групою.
НБУ нагадує, що в даний час ліцензією на надання банкам послуг з інкасації володіють ТОВСІТ-сек’юріті” та ТОВ “Український сервіс інкасації”.
Крім того, на розгляді в НБУ перебуває пакет документів ще однієї юридичної особи.
У березні НБУ прийняв постанову №29 про затвердження інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас