У Порошенка прокоментували можливість повної заборони російських сайтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Порошенка прокоментували можливість повної заборони російських сайтів

Технології&Авто
5993
Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків заявив про неможливість повністю обмежити доступ українських користувачів до російських соціальних мереж і сервісів.
“Справді, на всі 100% заборонити не можна, і це факт. Системи блокування існують на рівні URL, дуже примітивно і просто, на рівні DNS. Є питання аналізу трафіку, це вже складніше”, – заявив він.
За словами Шимківа, використання програмного забезпечення для обходу заборони доступу до заблокованих сайтів, такого як браузер Tor, або VPN-з’єднання, обмежує можливість збору даних російськими спецслужбами. Зокрема, останні позбавляються можливості ідентифікувати місцезнаходження користувача.
Також він відзначив позитивний аспект у падінні трафіку російських ресурсів за рахунок відтоку української аудиторії.
“Це питання обмеження аудиторії в тому числі. Вже сьогодні у ВКонтакте спостерігається відтік користувачів. Для нас важливе зменшення обсягу аудиторії, і для нас я вважаю досягненням зменшення обсягу аудиторії”, – додав Шимків.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко розширив спеціальні економічні санкції на низку відомих російських IT-компаній та пов’язаних з ними українських юросіб.
  • Зокрема, новий указ президента України Петра Порошенка №133/2017, крім обмеження доступу на сайти «ВКонтакте» і «Одноклассники», передбачає санкції стосовно «1С» — російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
  • Також будуть заблоковані IT-продукти Лабораторія Касперського та DrWeb.
  • Крім цього, заблокований доступ до всіх сервісів Яндекс і Mail.Ru крім головної сторінки пошуковика.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас