Гібридні автомобілі вийдуть на новий рівень економічності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гібридні автомобілі вийдуть на новий рівень економічності

Технології&Авто
1324
Гібридні автомобілі, в тому числі ті, що заряджаються plug-in, дуже скоро стануть ще більш економічними.
Витрату палива на 3 – 5% допоможуть зменшити термоелектрогенератори новітнього покоління CoSb3. Над останніми сьогодні активно працюють в Інституті автомобільних концепцій при Німецькому аерокосмічному центрі (DLR) спільно з компанією Yamaha.
Як відомо, лише одна третина потенційної енергії в ДВЗ витрачається безпосередньо на рух транспортного засобу. А дві третини випаровується через теплові втрати. Термоелектрогенератори підвищать ККД двигуна. Вони перетворюють теплову енергію на електричну, яка направляється на підживлення різних систем. Гібридні автомобілі в цьому плані отримують додаткове джерело енергії, економить паливо в ДВЗ.
Термоелектрогенератори CoSb3 були розроблені в Інституті автомобільних концепцій і раніше, вони навіть пройшли випробування. Однак тоді не стояло питання про їх встановлення безпосередньо на автомобілі.
Тепер розробка увійшла в нову стадію. Якщо чергові випробування пройдуть успішно, то гібридні автомобілі зможуть порадувати ще меншою витратою палива. Це особливо важливо при використанні на великовантажному транспорті, а також на автобусах.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас