Швейцарці на референдумі схвалили план поступової відмови від АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарці на референдумі схвалили план поступової відмови від АЕС

Енергетика
334
На референдум у Швейцарії був схвалений розроблений урядом план поетапної відмови від АЕС і перейти на енергію з відновлюваних джерел до 2050 року. Громадяни Швейцарії в неділю, 21 травня, на всенародному референдумі проголосували за покрокову відмову від атомної енергії та перехід до альтернативних джерел. Згідно з попередніми підрахунками, 58 відсотків учасників плебісциту схвалили відповідну ініціативу уряду.
Новий закон, який набере чинності в 2018 році, передбачає поступовий перехід до відновлюваних джерел енергії до 2050 року і зниження енергоспоживання. П’ять швейцарських атомних станцій працюватимуть доти, доки не закінчаться гарантії їх надійного функціонування – за оцінками експертів, ще 10 – 15 років. При цьому нові АЕС будуватися вже не будуть. Повне відключення всіх АЕС до 2029 року швейцарці відкинули на референдумі в листопаді 2016 року.
Новий швейцарський закон також пропонує обмежити викиди в атмосферу вуглекислого газу і підвищує дотації на розвиток відновлюваних джерел енергії
В даний час в країні майже 60 відсотків електроенергії виробляють гідроелектростанції та інші джерела, частка АЕС становить 40 відсотків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас