Скільки грошей піде на дорогу до південних курортів України з інших міст (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки грошей піде на дорогу до південних курортів України з інших міст (інфографіка)

Особисті фінанси
3875
Для середньостатистичної української сім’ї з двох дорослих і двох дітей вартість проїзду у плацкартному вагоні потягу «Укрзалізниці» обійдеться в середньому вдвічі-втричі дешевше, ніж така сама подорож на автомобілі.
При поїздці автомобілем аналітики порталу як середню використовували витрату палива в 8 літрів на 100 кілометрів шляху при вартості бензину марки А-95 у розмірі 25,4 гривні за літр.
Варто врахувати, що всі три популярні напрямки відпочинку розташовані на півдні країни, але зі східних регіонів буде вигідніше їхати до Бердянська, із західних – до Одеси, а центральних – до Херсона.
Також із збільшенням дистанції зростає і розрив у вартості проїзду на поїзді або авто: на великих відстанях подорож машиною обійдеться майже втричі дорожче, ніж поїздка на поїзді, а на коротких дистанціях ціна проїзду у вагоні або на авто може бути майже ідентичною.
Так, наприклад, поїздка з сім’єю з Києва в Одесу на поїзді обійдеться в 420 гривень, а той самий маршрут на авто – 978 гривень. Водночас поїздка через всю Україну зі Львова до Бердянська обійдеться в суму від 900 гривень поїздом, до 2600 гривень на авто.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас