Інвестори готові вкласти майже €100 мільйонів у переробку львівського сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори готові вкласти майже €100 мільйонів у переробку львівського сміття

Казна та Політика
446
Проектні пропозиції щодо спорудження сміттєпереробних заводів на Львівщині представили три фірми-учасники конкурсу з вибору інвестора.
Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.
«На засіданні комісії з вибору інвестора на будівництво заводу з переробки та утилізації твердих побутових відходів на території Львівської області троє інвесторів презентували свої проектні пропозиції», – зазначила заступник голови ЛОДА Ірина Гримак.
За її словами, пропозиції передбачають різні суми капіталовкладень. Так, інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК», яка претендує на будівництво заводу на ділянці у с.Бронниці Дрогобицького району, пропонує збудувати завод із термічної переробки відходів для вироблення електро- і теплоенергії. Вартість будівництва автоматизованого заводу коливається від 55 до 65 мільйонів євро.
ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс», яке претендує на ділянку у Миколаївському районі, пропонує технологію біосушіння для виробництва РДФ-палива. Вартість проекту – 89 мільйонів євро.
У свою чергу, ТзОВ «Глассворк технолоджі», яке теж зацікавлене в ділянці у Миколаївському районі, представило комісії проект сміттєспалювального заводу, який вироблятиме теплову та електричну енергію. Вартість будівництва заводу складає 96,5 мільйона євро.
Як повідомлялось, 10 грудня 2016 року Львівська ОДА оголосила про початок відкритого конкурсу щодо вибору інвестора для будівництва та експлуатації комплексу з утилізації (переробки) твердих побутових відходів на території області. Для цього було опрацьовано 3 земельні ділянки під розміщення комплексу з утилізації ТПВ, зокрема в Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районах.
15 лютого у ЛОДА відкрили пропозиції на будівництво сміттєпереробного заводу, до подальшої участі було допущено три інвестори. А 10 травня завершено прийом документації другого етапу конкурсу з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів утилізації (переробки) твердих побутових відходів у Львівській області. Тепер розглядаються проекти трьох компаній, які задекларували свою готовність і мають всі необхідні документи, щоб презентувати свої пропозиції у вигляді гарантій.
Переможців інвестиційного конкурсу назвуть 10 червня.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас