Вчені створили основу для Термінатора з "рідкого металу", яка може боротися з раком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили основу для Термінатора з "рідкого металу", яка може боротися з раком

Технології&Авто
551
Китайські вчені створили основу «рідкого металу» – аналог речовини, з якої був створений Термінатор Т-1000 з фільму, повідомляє ScienceAlert.
Зазначається, що вчені створили краплі рідкого металу, які одного разу зможуть створити «машини з рідкого металу з автономним живленням». Рідкі метали можуть використовуватися для боротьби з раковими захворюваннями або для виробництва моторів роботів, завдяки своїй низькій токсичності і здатності змінювати форму.
Видання повідомляє, що зазвичай рідкі метали отримують, сплавляючи галій, олово і індій, однак при цьому на поверхні крапель утворюється тонкий шар окислів, що робить матеріал липким і непридатним для використання.
Однак вчені розробили метод, який дозволяє змінити властивості рідких крапель: їх помістили в розчин гідроксиду натрію, що дозволило їм прийняти сферичну форму. Після цього їх обробляли політетрафторетиленом (тефлоном), в ході чого частки останнього покривали зовнішній шар крапель. В результаті дослідникам вдалося отримати кульки рідкого металу, які не прилипають до поверхні, можуть котитися і відскакувати від неї.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас