Вперше гребний гвинт для корабля надруковано на 3D-принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше гребний гвинт для корабля надруковано на 3D-принтері

Технології&Авто
708
Голландська суднобудівна компанія Damen Shipyards Group оголосила про те, що гвинти для своїх кораблів вона буде друкувати на 3D-принтері.
Раніше компанії вдалося провести випробування і підтвердити якість надрукованих гвинтів, повідомляється на 3ders.
Перший у світі надрукований гребний гвинт, або, як його назвали WAAMpeller, став результатом спільної роботи компаній Damen, RAMLAB, Promarin, Autodesk and Bureau Veritas. За словами Кеїса Кастерса, інженера проекту, створення такого гвинта зацікавило Damen близько року тому.
Можна сказати, що проект розвинувся зі студентської дослідницької програми, яку курувала компанія. Три студенти з Технічного університету Делфта вивчали потенціал 3D-друку, намагаючись зрозуміти, як технологію можна застосувати для нас. Ці студенти і познайомили Damen з іншими компаніями, які взяли участь у проекті.
Підсумкова схема виглядає наступним чином: компанія RAMLAB буде виготовляти WAAMpeller з бронзового сплаву за допомогою спеціальної технології 3D-друку, відомої як Wire Additive Manufacturing (WAAM); ПЗ для виготовлення гвинтів надала Autodesk; компанія BV буде брати участь в класифікації та сертифікації готових гвинтів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас