Популярні соцмережі шкодять психічному здоров'ю британської молоді (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Популярні соцмережі шкодять психічному здоров'ю британської молоді (опитування)

Технології&Авто
476
Популярні соціальні мережі згубно позначаються на психічному здоров’ї британської молоді, посилюючи тривожність і почуття власної неспроможності, свідчать дані опитування серед британців від 14 до 24 років, проведеного Королівським товариством охорони здоров’я.
Найбільш значний негативний вплив чинить Instagram, на другому місці – Snapchat, при цьому користувачі вважають, що Facebook і Twitter також не сприяють їх душевній рівновазі, пише The Guardian.
Як виявилося, YouTube – єдиний з п’яти провідних сервісів, який, на думку респондентів, позитивно впливає на їхній настрій і благополуччя.
Учасникам опитування пропонували оцінити, яка з п’яти популярних соцмереж чинить найбільш негативний ефект на своїх користувачів. Вони ставили бали кожній платформі за 14 критеріями, що стосуються таких проблем, як тривожність, депресія, самотність, цькування і сприйняття тіла.
“Цікаво, що Instagram і Snapchat опинилися в кінці рейтингу в контексті психічного здоров’я і благополуччя – обидві платформи заточені під зображення, і, по всій видимості, це змушує молодих людей почуватися неповноцінними і викликає тривогу”, – заявила голова Королівського товариства охорони здоров’я Ширлі Крамер.
Instagram отримав вкрай низькі оцінки за 7 критеріями з 14, найгіршими були результати з впливу на сон, сприйняття тіла і страх “не вписатися” в навколишнє середовище. Разом з тим учасники опитування високо оцінили можливості самовираження і емоційної підтримки через цей сервіс.
YouTube отримав позитивні оцінки в 9 категоріях, хоча користувачі визнали, що через нього сплять менше і гірше.
У дослідженні попереджається, що соцмережі можуть посилювати проблеми з психікою у молоді, але зможуть і чинити позитивний вплив, якщо онлайн-платформи будуть цілеспрямовано над цим працювати.
Королівське товариство охорони здоров’я серед іншого закликало соцмережі повідомляти користувачів про занадто тривале використання ресурсу, а також виявляти в інтернеті людей з проблемами психічного здоров’я.
На думку організації, соціальним медіа також варто повідомляти користувачів про те, що викладені фотографії були оброблені. Це стосується, наприклад, акаунтів знаменитостей та рекламних публікацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас