Влада Сан-Франциско пропонує заборонити роботів-кур'єрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Сан-Франциско пропонує заборонити роботів-кур'єрів

Технології&Авто
599
Член ради супервізорів Сан-Франциско Норман Йі пропонує законодавчо заборонити роботів-кур’єрів, бо вони становлять небезпеку для городян. Поки роботизовані доставщики не зробили нічого кримінального, однак Йі вважає, що рано чи пізно це станеться.
Менше місяця тому сервіс замовлення їжі Yelp Eat24 почав використовувати для доставки роботів Marble. Створені колишніми співробітниками Apple і Google роботи-кур’єри забирають посилки в кафе і ресторанах і розвозять їх по адресах. Орієнтуватися в місті їм допомагають камери і лазерні датчики, а також оператор, який стежить за переміщенням пристроїв Marble.
Однак представник ради супервізорів Сан-Франциско Норман Йі впевнений, що цього недостатньо для забезпечення громадської безпеки.
Чиновник пропонує ввести повну заборону на використання роботів-кур’єрів. Спочатку Йі звернувся в поліцію з проханням ввести правила регулювання подібної техніки в місті, але незабаром відмовився від цієї ідеї. За його словами, неможливо визначити, скільки роботів «розгулює» по дорогах Сан-Франциско і з якою швидкістю вони пересуваються. Саме тому регулювання неможливе, вважає Йі.
Втім, поліція налаштована менш скептично. Представник органів порівнює роботів-кур’єрів з візками, які жителі Сан-Франциско возять по дорогах і тротуарах щодня. WIRED зазначає, що нові технології доставки поки становлять лише гіпотетичну загрозу – конкретних випадків наїзду роботів на людей або тварин зареєстровано не було.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас