Втрачені суперкари, які заслуговують на повернення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрачені суперкари, які заслуговують на повернення

Технології&Авто
1137
Є кластер машин, які остаточно завершили своє існування. Пропонуємо вам 5 скасованих флагманських суперкарів, які заслуговують на повернення.
Jaguar XJ220. На початку нашого списку знаходиться Jaguar. Поряд з більш розхожими люксовими седанами Jaguar колись випускав по-справжньому культові суперкари: XKSS, XJR-15 і XJ220.
Maserati MC-12. Останній реальний суперкар від Maserati – MC-12 – був випущений понад 10 років тому.
По суті він представляв собою Ferrari Enzo з іншим кузовом і був задуманий для гоночної омологації. Всього було побудовано 50 примірників, і після 2005 року розшукати і купити їх було неможливо.
BMW M1. BMW зробив лише одну модель, яка була орієнтована виключно на перфоманс. Це M1. BMW найняв Джорджетто Джуджаро як головного дизайнера і попросив Lamborghini допомогти в розробці. З 1978 по 1981 роки було виготовлено 457 машин.
Через кілька десятиліть BMW зібрав інший центральномоторний автомобіль: i8, але у нього зовсім інша орієнтація. Ентузіасти досі наполягають на гідному наступникові M1. Є ймовірність, що їхні мрії здійсняться…
Dodge Viper. Після закриття складального заводу в Коннер Авеню все буде скінчено, і наступник не передбачається. До речі, Viper зникає з наших радарів вже не вперше. Він був відсутній з 2010 по 2013 роки, коли було представлено поточне покоління VX.
Lexus LFA. Мало які мейнстрімові автовиробники бралися за створення суперкара з таким завзяттям, як у Lexus. Його LFA був спочатку розроблений з алюмінію, але потім повернувся на порядок денний, де був повністю перепрофільований під вуглеволокно. Спеціально для цієї машини Lexus спроектував абсолютно новий V10 і побудував окремий виробничий комплекс.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас