Як безвізовий режим вплине на розмитнення автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як безвізовий режим вплине на розмитнення автомобілів

Особисті фінанси
6884
Після довгих перипетій безвізовий режим з ЄС все ж таки став реальністю. З 11 червня українці зможуть подорожувати по Європі без шенгенської візи, а єдиною умовою є наявність біометричного паспорта.
Напевно, не секрет, що безвізовий режим чекали і українські автолюбителі в надії на спрощення ввезення авто з Європи. Почасти це, звичайно, так. Візьмемо, наприклад, законодавство про пільговий акциз на б/у автомобілі. Закон 3251 вимагає від громадянина України особисто ввозити машину на територію України.
Тому привезти авто з Німеччини або Нідерландів буде простіше, адже можна відразу їхати за бажаною машиною і не боятися, що її заберуть, поки буде оформлюватися віза. Тому, швидше за все, кількість «пільгових» б/у авто з ЄС істотно зросте.
Можливо, трохи полегшиться життя у «пересічників» — їм стане легше регулярно перетинати кордон на авто з іноземними номерами. Хоча, справедливості заради варто зазначити, що у більшості власників цих машин, як правило, була довгострокова віза.
Чи скасують розмитнення в Україні? На таке не варто сподіватися. Безвіз розрахований, в першу чергу, на короткострокові (переважно туристичні) поїздки в Європу. Він не передбачає спрощення ввезення та розмитнення авто з ЄС, так і не віщує поблажок власникам нерозмитнених машин або поглиблення зони вільної торгівлі.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас