E&Y вперше не ставить під сумнів здатність ПАТ "Укрзалізниця" працювати протягом року після перевірки - Балчун — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

E&Y вперше не ставить під сумнів здатність ПАТ "Укрзалізниця" працювати протягом року після перевірки - Балчун

Казна та Політика
446
Компанія Ernst&Young вперше не ставить під сумнів здатність ПАТ “Укрзалізниця” працювати протягом року після перевірки, повідомив голова правління ПАТ Войцех Балчун.
“Аудитор вперше прибрав зауваження, яке завжди було про існування ризику призупинення, того, що не можна буде продовжувати діяльність фірми”, – сказав В. Балчун на брифінгу в Харкові в четвер.
“Ми стабілізували оперативну ситуацію, відремонтували понад 30 тис. вагонів, стабілізували ситуацію з постачанням пального. Ще півроку тому був паливний резерв два дні, а зараз він становить 35 днів і більше. Ми реально почали інвестиції. Ми купили і побудували понад 1000 вантажних вагонів, після багатьох років перерви почали інвестувати в пасажирський рухомий склад”, – додав він.
Порівняно з минулим роком спостерігається зростання вантажоперевезень на 3,8% (до 110 млн тонн). При цьому експорт зріс на 11,2% (40,4 млн тонн), транзит – на 18,4% (6,7 млн тонн). Перевезено 50,9 млн пасажирів (на 1,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року).

Довідка Finance.UA:

  • За січень-квітень 2017-го прибуток “УЗ” склав майже 98 млн грн.
  • За аналогічний період 2016-го – 1,8 млрд грн збитку.
  • За попередніми даними за чотири місяці поточного року “Укрзалізниця” направила майже 1,6 млрд грн на капітальні інвестиції (в 1,5 рази більше ніж за аналогічний період минулого року).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас