В Україні створюють "монстра" з боротьби з економічними злочинами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створюють "монстра" з боротьби з економічними злочинами

Казна та Політика
3843
В даний час “протидіють” економічній злочинності в Україні 4 органи: податкова міліція; департамент захисту економіки Національної поліції; департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України; слідчі органи прокуратури.
З прийняттям закону всі повноваження щодо розкриття і досудового розслідування злочинів в економічній, фінансовій та податковій сферах будуть здійснюватися тільки Службою фінансових розслідувань. Тобто в Україні почне існувати якийсь «монстр», який візьме на себе всі повноваження з боротьби зі злочинами в економічній сфері», – вважають у юридичній компанії «Алексєєв, Боярчуков і партнери».
За словами юриста компанії Романа Блажка, після створення Служби фінрозслідувань буде ліквідована не тільки податкова міліція, але і підрозділ Національної поліції з боротьби з економічною злочинністю.
Повноваження департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ будуть значно звужені.
Зокрема, планується, що фінрозвідка буде розслідувати злочини, пов’язані з використанням фінансових ресурсів, оподаткуванням та обігом підакцизних товарів тощо.
До підслідності Служби фінрозслідувань будуть підлягати близько 30 статей Кримінального кодексу України, включаючи такі «популярні» статті, як:
191 – заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем;
212 – ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів);
222 – шахрайство з фінансовими ресурсами;
358 – підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас