Рада відмовилася рекомендувати РНБО запровадити санкції проти Януковича і ще 19 осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилася рекомендувати РНБО запровадити санкції проти Януковича і ще 19 осіб

Казна та Політика
496
Верховна Рада відмовилася вносити на розгляд Ради національної безпеки і оборони (РНБО) пропозиції щодо застосування персональних санкцій проти колишнього Президента Віктора Януковича, колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова і ще 19 осіб.
За ухвалення проекту постанови №5350 проголосували 202 депутати при мінімально необхідних 226.
Санкції пропонувалося ввести проти колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його заступника Віктора Ратушняка, колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, сина Азарова Олексія, колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, колишнього міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка та колишнього віце-прем’єр-міністра, екс-міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової.
Також в пропозиції Ради до РНБО ввійшли син Януковича Олександр, колишній голова Адміністрації Президента Андрій Клюєв, депутат Сергій Клюєв (позафракційний), колишній голова Служби безпеки України Олександр Якименко, колишній міністр освіти Дмитро Табачник, колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, колишній перший віце-прем’єр-міністр, колишній голова Національного банку Сергій Арбузов, власник групи компаній ВЕТЕК Сергій Курченко. екс-депутат Верховної Ради від Партії регіонів Юрій Іванющенко і низка інших персон.
Санкції пропонувалося ввести за створення реальних або потенційних загроз національним інтересам і національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України, а також сприяння терористичній діяльності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас