За один день найбагатші люди світу різко збідніли через Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За один день найбагатші люди світу різко збідніли через Трампа

Особисті фінанси
3731
За останніми оцінками Bloomberg, сумарний статок 500 найбагатших людей світу дорівнює приблизно $ 4,9 трлн.
Сумарний статок 500 найбагатших людей планети скоротився приблизно на $35 млрд в результаті обвалу на фондових ринках США і низки інших країн через скандали навколо адміністрації президента Трампа.
Про це свідчать останні зміни у відповідному рейтингу, складеному агентством Bloomberg.
Лідер рейтингу найбагатших у світі людей Білл Гейтс втратив через обвал на ринку $1 млрд, бо аж на 2% подешевшали акції компанії Microsoft за день. На рахунку Гейтса, підрахували аналітики Bloomberg, близько 86,6 млрд.
Голова Amazon Джеффрі Безос “завдячує” Трампу втратою $1,7 млрд. Цінні папери Amazon подешевшали на 2,2%. Сумарна вартість активів, що належать Безосу, скоротилася до $ 81,9 млрд.
Засновник іспанського текстильного концерну Inditex і торгової марки Zara Амансіо Ортега втратив $355 млн. Його статки зменшилися до $83,2 млрд. Однак це не вплинуло на його рух вгору в списку найбагатших. Ортега зайняв друге місце, випередивши Безоса.
Один із творців американської компанії Facebook Марк Цукерберг збіднів на $2 млрд. Акції Facebook впали в ціні на 3,3%, а статки Цукерберга скоротилися до $62,3 млрд.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас