В інтернет-асоціації кажуть, що санкції зроблять дорожчим інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В інтернет-асоціації кажуть, що санкції зроблять дорожчим інтернет

Казна та Політика
472
В Інтернет-асоціації України заявляють, що блокування російських інтернет-ресурсів в Україні може призвести до зростання тарифів і зменшення швидкості мережі.
Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на представника ІнАУ Максима Тульєва.
За його словами, на сьогодні в Україні свої послуги надають близько 6 тисяч інтернет-провайдерів і операторів, які витратять близько 1 млрд доларів на встановлення обладнання для блокування заборонених російських сайтів. Ці роботи триватимуть як мінімум рік.
За його словами, ці витрати закладуть у вартість тарифних планів. Зокрема, в Росії, розповідає Тульєв, після таких нововведень послуги операторів зросли вдвічі.
В Інтернет-асоціації також зазначають, що через встановлення більш складних маршрутизаторів і систем аналізу трафіку, необхідних для блокування певних веб-ресурсів, може зменшитися швидкість мережі. Зараз за швидкыстю інтернету Україна посідає 8-е місце в світі.
Водночас директор з корпоративних комунікацій “Укртелекому” Михайло Шуранов висловив сумнів, що в умовах високої конкуренції комусь вдасться підвищити ціни на інтернет. У коментарі “Українським новинам” він сказав, що вартість послуги широкосмугового доступу в інтернет у великих містах формується в умовах гострої цінової конкуренції, адже якщо в одному парадному є вибір з 5 операторів – навряд чи можна говорити про ефективне підвищення цін на послуги.
За словами Шуранова, сам “Укртелеком” не має наміру підвищувати тарифи у зв’язку з виконанням вимог законодавства про заборону надання послуг доступу до російських сайтів, що потрапили під санкції.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас