Сінгапур планує використовувати ШІ на митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапур планує використовувати ШІ на митниці

Технології&Авто
312
Митниці Сінгапуру все складніше справлятися зі своїми обов’язками. При цьому в найближче десятиліття в місті-державі має з’явитися один з найбільших аеропортів світу та «мегапорт» для кораблів, поїздів — митниці стане ще складніше. Помічник директора сінгапурської митниці Сун Пік Ван розповіла Govinsider, як відомство планує вирішувати проблеми, пов’язані з великим збільшенням трафіку через кордон.
За словами чиновниці, проблему перевантаження митниці вже не вирішити банальним набором персоналу — це неефективно. У структурі будуть в першу чергу розраховувати на автоматизацію і ШІ-технології. Зараз йдуть обговорення про те, як спеціалізоване ПЗ допоможе зі скануванням і оглядом морських контейнерів. Імовірно, алгоритмам будуть подаватися рентгенівські знімки контейнерів, а ті у відповідь будуть визначати, чи міститься щось заборонене і підозріле всередині. Весь процес автоматизований.
Митниця вже має величезну базу рентгенівських знімків контейнерів, які пройшли кордон. На їх основі буде навчатися майбутня система. Люди будуть підключатися тільки тоді, коли система запідозрить недобре. Ван каже, що відповідних систем немає на ринку, але вона була б корисна митницям всіх країн. Зараз проводяться дослідження.
Інший спосіб розвантаження митниці — запровадження систем самообслуговування. Так, в минулому році митниця запустила додаток, що дозволяє самостійно декларувати товари, що обкладаються митом, і там же це мито оплачувати. Зараз оплата можлива лише картками, але відомство працює над підключенням Apple Pay і Samsung Pay. Спеціальні кіоски зі схожим функціоналом встановлюються в аеропортах.
Раніше IBM уклала угоду про співпрацю з владою Дубая для створення блокчейн-платформи, яка буде відслідковувати імпорт і експорт товарів в еміраті. Це, за їхніми планами, також прискорить і підвищить ефективність роботи митниці.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас