Де в Україні найлегше отримати доступні ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де в Україні найлегше отримати доступні ліки

Казна та Політика
155
Лідерами реалізації урядової програми “Доступні ліки” є Вінницька, Волинська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська та Харківська області.
Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.
Рейтинг регіонів складався Міністерством охорони здоров’я за основними показниками реалізації програми: використані кощти, виписані рецепти, відшкодовані кошти, кількість осіб, які отримали ліки і так далі.
Що стосується областей з найнижчими показниками, то ними стали Миколаївська, Луганська, Закарпатська, Херсонська області та місто Київ.
За перший місяць роботи програми, під дію якої потрапляють 157 торговельних назв лікарських засобів від 35 виробників, до неї приєдналося 5 тис. аптек. Таким чином, зараз кожна четверта аптека в Україні є учасником “Доступних ліків”. Найкраще в цьому плані спрацювали Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Львівська та Харківська області.
Відповідно до звітів, які подали області, в цілому за програмою “Доступні ліки” вже отоварено близько 727 тис. рецептів. Найбільше у Харківській області — 165 тис., Києві — 70 тис., Запорізькій області — 47 тис., Полтавській — 45 тис., Вінницькій — 40 тис. рецептів.
Відшкодування за участь у програмі отримали аптеки в більшості областей. Всього з початку її запуску вже використали 3,6% коштів від загальної суми, яку виділив Кабмін на реалізацію ініціативи в 2017 році.

Довідка Finance.UA:

  • У Кабміні закликали місцеву владу і надалі проводити активну роботу з залучення нових учасників фармацевтичного ринку до держпрограми “Доступні ліки”.
  • Від початку запуску цієї програми вже використали 3,6% коштів від загальної суми, яку виділив Кабмін на реалізацію ініціативи в 2017 році.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас