"ВКонтакте" розіслала українським користувачам інструкції щодо обходу блокування сайту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ВКонтакте" розіслала українським користувачам інструкції щодо обходу блокування сайту

Казна та Політика
5544
Російська соціальна мережа “ВКонтакте” розіслала своїм українським користувачам інструкцію, як отримати доступ до сервісу, в разі його блокування з боку провайдерів.
“ВКонтакте завжди позиціонував себе поза політикою, наш сайт – це перш за все зручний майданчик для спілкування, де кожен може висловити свою точку зору незалежно від країни і національності. Ми розуміємо, як важливо залишатися на зв’язку з рідними і близькими. Якщо ваш провайдер за якихось причин заблокував доступ до “ВКонтакте”, ви можете скористатися наступними способами…” – наголошується в повідомленні.
Згідно з ним, блокування можна обійти і на комп’ютері, і на мобільному телефоні кількома способами.
“Вони використовуються навіть для вербування агентурної мережі російськими спецслужбами і багато інших пов’язаних з цим проблем. Більш того, саме в цих соціальних мережах, в першу чергу, у “ВКонтакте”, найбільше поширюється піратський контент. А ми з вами європейська країна… і ми повинні обмежити можливість користуватися піратським контентом”, – уточнював А. Турчинов.
Зокрема, компанія порадила користуватися для входу в ресурси використовувати: проксі-сервери і анонімайзери, які змінюють IP-адреса; браузер Tor, який дозволяє дивитися заблоковані ресурси; VPN-підключення, що дозволяє виходити з різних IP-адрес; програми для зміни IP-адрес і серверів доступу до мережі; мобільні додатки, що дозволяють перегляд заборонених ресурсів.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про санкції проти соціальних мереж “ВКонтакте” і “Одноклассники”.
  • Санкції також введено щодо компаній “Мейл.ру”, “Яндекс” і їхніх сервісів.
  • Доступ до всіх сервісів “Яндекса” і Mail.ru заборонений на три роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас