Столичні аптеки, реалізуючи препарати за програмою "Доступні ліки", йдуть в "мінус" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичні аптеки, реалізуючи препарати за програмою "Доступні ліки", йдуть в "мінус"

Казна та Політика
473
Столичні аптеки, що приймають участь в урядовій програмі відшкодування вартості лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу, йдуть в “мінус”, повідомила прес-служба КП “Фармація” на сайті підприємства з посиланням на генерального директора Руслана Світлого.
“Необхідно доопрацювати програму в частині асортименту та економічної привабливості для аптек. Якщо взяти один середній рецепт, то його вартість приблизно становить 32 грн. Аптека заробляє 2,86 грн з урахуванням логістики і податків, але без витрат самої аптеки. Якщо порахувати витрати аптек на оренду, заробітну плату, то в результаті отримуємо чималий “мінус”, – наголошується в прес-релізі.
На думку Світлого, одним з можливих варіантів підвищення економічної привабливості програми для аптек є збільшення торговельних надбавок або введення доплати аптечним закладам за обслуговування пацієнтів.
Світлий також відзначив наявність таких проблем, як дефіцит в аптечних закладах низки медикаментів з переліку за програмою, а також відсутність у ній комбінованих препаратів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас