Стало відомо, скільки пасажири витрачають у магазинах duty free в Борисполі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки пасажири витрачають у магазинах duty free в Борисполі

Особисті фінанси
1745
Магазини безмитної торгівлі (duty free) в аеропорту Бориспіль з одного пасажира отримують в середньому близько 12 доларів. Про це повідомив гендиректор повітряної гавані Павло Рябікін.
“За статистикою у нас один пасажир, що проходить через термінал, дає в duty free близько 11-12 доларів. З них 18% – це наші гроші. І якщо їх пройде, умовно, не 8 млн, а 10 млн”, – сказав Рябікін.
Він підкреслив, що додаткові пасажири принесуть аеропорту більше неавіаційних доходів, однак Бориспіль повинен навчитися на цьому заробляти.
“Наше завдання, в кінцевому підсумку, змістити центр формування прибутку на неавіаційні доходи. А вони формуються саме кількістю пасажирів. Ми можемо трохи втратити в авіаційних доходах, зробити авіаперевезення дешевшими. Але, приріст пасажиропотоку додасть нам неавіаційних доходів”, – зазначив керівник Борисполя.
Також, за його словами, Ryanair очікує отримати на українському ринку 150 тис. пасажирів. Від того, як у лоукостера підуть справи, залежить і його подальша програма розширення в Україні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас